Bilsyn Maribo ?

Bilsyn Maribo
Bilsyn Plus i Maribo.

Bilsyn Maribo ? Ja, der er flere muligheder.

Tidligere skulle man køre langt ( eller i hvert fald længere ) for at få sin bil synet. F.eks. syn i forbindelse med indkaldelse til periodisk syn. Efter bilsyn er blevet privatiseret, er der blevet kortere til en “synshal”.

Når din bil er indkaldt til periodisk syn, er der nogle få men gode råd. Råd du kan have gavn af :

Er der kontrollamper for motorstyring, ABS bremser, Air-Bag eller andet der lyser ? Hvis ja, så få klaret disse problemer inden syn.

Kontroller alt lys på bilen. Husk også at kontrollere tågebaglygte(r). Er din bil forsynet med tågelygter foran ? Så gælder kontrollen også disse. Vær opmærksom på at disse også kan benyttes som kurvelygter. Af denne grund lyser begge ( måske ) kun i rattets ligeud – stilling. Blot manglende lys i én lygte “giver omstilling” ( en EU regel ).

Virker vognens horn ?

Skraber viskerblade forruden ( og bagruden ) helt fri for vand ?

Nærlys kontrolleres mod en lodret flade. Lyser begge lygter “lige højt” ? ( du ser på den vandrette del af lyset og vurderer ).

Virker håndbremsen ? ( træk den evt. ved kørsel ). Kan den nedbremse bilen “nogenlunde” ? En håndbremse virker oftest kun på baghjulene. Bremseeffekten er derfor langt mindre end ved driftsbremsen.

Er din bil af ældre årgang gælder også :

Du har nok inderst inde en fornemmelse af din bils stand. Men undlad ikke at kontrollere vognens karrosseri for de fejl du umiddelbart kan se. Det kan være tæringer eller skarpe kanter ved kofanger eller andet.

Træd meget hårdt på fodbremsen, når bilen er parkeret i din indkørsel. Dette for at sikre bremsrør og slanger ( og andre hydrauliske dele ) klarer en nødbremsning. Det er på alle biler en god idé at foretage denne prøve jævnligt.

Bilsyn Maribo.

Hos Jørns Auto klargør vi mange biler til syn. Nogle biler kræver kun en smule kontrol / justering. Andre kræver mere omfattende reparationer.

Er der økonomi for bilejeren i at lade værkstedet klargøre og fremstille bilen for periodisk syn ?

Hvis din bil samtidig har brug for et service – eftersyn, så ja.

Hvis din bil er af nyere årgang og samtidig serviceres med jævne mellemrum, f.eks. hvert år, så nej. Du “gambler” kun med kr. 250,00 ( prisen for et omsyn ).

Er din bil en ældre én af slagsen med ( måske ) lidt skavanker. Så vil vi anbefale at vi sammen gennemgår bilen.  Vi tager sammen med dig stilling til det videre forløb.

Tro ikke du ved et bilsyn får en mangelliste der direkte kan bruges som udgangspunkt for et tilbud. Eller som en reparationsordre.

Punkterne / teksterne på en mangelliste er bestemt af EU regler. Det er som sådan ikke noget den enkelte “synsmand” har den store indflydelse på. Han kan naturligvis vejlede dig om manglerne.

Som første valg af synssted anvender vi Bilsyn Plus. Bilsyn Plus har til huse hos Maribo Bilcenter, Europavej 127, Maribo. Det er i det nye erhvervsområde ved afkørsel 48.

HUSK  – “Synsmanden” har også en “myndighedsfunktion” foruden det at drive en privat virksomhed. Hun / han er samtidig “statens forlængede arm”. Grunden til de periodiske syn er at højne sikkerhed og miljø.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen

Se hvilke områder i autoservice og autoreparation Jørns Auto tilbyder.

Bestil tid hos Bilsyn Plus i Maribo ved at klikke på denne tekst.

Nedenfor printer Peter synsresultatet ud. Bilens ejer får herved et synligt bevis på at synet er overstået. I dette tilfælde et synsresultat uden anmærkninger.
Under dette foto kan du se forskellige situationer fra dette periodiske syn. Det skal bemærkes at bilens ejer er bekendt hvor denne fotoserie anvendes. Af denne grund et bilens nummerplade ikke sløret.

Bilsyn Maribo.

Klik på et foto og “scroll” sideværts ved at bruge pilene. Luk igen med “Ecs”.