Biler & teknik.

Biler og teknik, her en bremse

Biler og teknik. – ja, det er nu et vidt begreb. Herunder er samlet links til sider vi mener har relevans for dig som bilejer. Også hvis du “kun” er bruger.

Du behøver ikke være tekniker for at køre bilen i det daglige. Omvendt skader det ikke at have blot en overfladisk viden om biler.

Viden om hvad der foregår i bilens mekaniske, elektriske og elektroniske komponenter hjælper såvel dig som dit værksted.

Biludstyr

Saphe Trafikalarmer Lolland   Vi har valgt at tage de kendte Saphe Trafikalarmer på programmet. Vi lagerfører alle 3 kendte modeller – klik her   for mere information.

Bilens elektriske systemer

Startbatteri, eller blot batteri.   En forudsætning for start af bilen er et godt og velfungerende batteri. Klik   her   og læs mere om startbatteriet.

Undervogn og dæk

Sørger du for at holde det korrekte tryk i bilens dæk ?   Det er vigtigt at der altid er det rigtige tryk i bilens dæk.  Både af hensyn til økonomi i form af mindre rulningsmodstand. Og til sikkerhed så bilen “ikke sejler”.

Hjulskift og sommer- / vinterhjul, har jeg brug ….. ?   Har jeg brug for vinterdæk ? Brugen af såvel vinter- som sommerdæk er ofte kilden til en mindre diskussion. Diskussionen bygger på forventninger til bilens brug. Klik   her   og læs mere.

Bilens mekaniske dele

Motorolie, udskiftningsinterval og specifikationer   Bliv  lidt klogere på motorolie og specifikationer for samme. En “god olie” er ikke længere “en god olie”. At vælge den rigtige motorolie til en moderne bil kræver opslag i en olietabel. Ikke kun at tage en dunk “der ser god ud”.

Mekanik er stadig mekanik ( i bilen )   Det er en udbredt misforståelse at alle problemer i bilen findes med en “computer”. Det gælder motor, bremser eller andre systemer i bilen. Man tilslutter en PC til bilens diagnosestik og får resultatet.
Intet er mere forkert. Klik   her   og få en forklaring.

Olieskift på automatgearkasse – “gearkasseskylning”. Klik på denne tekst for mere information.   Har din bil automatgear ? Har du fået skiftet olien ? Hvis ikke bør du læse mere ved at klikke   her.  Vi tilbyder skift af olie på automatgearkasser med specialmaskine. Også kaldet “gearkasseskylning”.

JAU2 A/S og det juridiske ?

bilklage.dk og Ankenævn for Biler   Ved uoverensstemmelser med dit autoværksted ( eller autoforhandler ) har du muligheden for at få din sag behandlet i branchens eget ministergodkendte ankenævn, Ankenævn for Biler. Det gælder også selv om “din” autoreparatør eller -forhandler ikke er organiseret i én af de organisationer der står bag ( Auto Branchen Danmark, Bilbranchen ( Dansk Industri ) eller Dansk Bilbranche Råd.

Om reservedele

Kan jeg få monteret “medbragte reservedele” hos JAU2 ?   Klik   her   og få svar på hvorfor udgangspunktet er et nej.