Biler & teknik.

Biler og teknik – ja, det er efterhånden et vidt begreb. Herunder er samlet links til nogle sider som vi mener kan have relevans for dig som bilejer og / eller -bruger. Du behøver naturligvis ikke være tekniker for at køre bruge bilen i det daglige. Omvendt skader det ikke at have blot en overfladisk viden om hvad der foregår i bilens mekaniske, elektriske og elektroniske komponenter.

Saphe Trafikalarmer Lolland   Vi har valgt at tage de kendte Saphe Trafikalarmer på programmet og er lagerførende i alle 3 kendte modeller – klik her   for mere information.

Sørger du for at holde det korrekte tryk i bilens dæk ?   Det er vigtigt at der altid er det rigtige tryk i bilens dæk, både af hensyn til økonomi ( såvel rulningsmodstand som slidtage på dækkene ) og til sikkerhed.

Mekanik er stadig mekanik ( i bilen )   Det er en udbredt misforståelse at alle problemer i bilens motor, bremser eller andre systemer kan findes med en “computer”, pc eller tester tilsluttet vognens datastik ( EOBD – stik ). Klik   her   og læse mere.

Hjulskift og sommer- / vinterhjul, har jeg brug ….. ?   Har jeg brug for vinterdæk ? Brugen af såvel vinter- som sommerdæk er ofte kilden til en mindre diskussion – en diskussion der bygger på forventninger til bilens brug. Klik   her   og læs mere.

Olieskift på automatgearkasse – “gearkasseskylning”. Klik på denne tekst for mere information.   Har din bil automatgear bør du læse mere om vort tilbud på olieskift med specialmaskine – også kaldet “gearkasseskylning”.

Ankenævn for Biler   Ved uoverensstemmelser med dit autoværksted ( eller autoforhandler ) har du muligheden for at få din sag behandlet i branchens eget ministergodkendte ankenævn, Ankenævn for Biler. Det gælder også selv om “din” autoreparatør eller -forhandler ikke er organiseret i én af de organisationer der står bag ( Auto Branchen Danmark, Bilbranchen ( Dansk Industri ) eller Dansk Bilbranche Råd. Du kan besøge Ankenævn for Biler’s hjemmeside ved at klikke på denne tekst. Læs om mine oplevelser med Ankenævn for Biler ved at klikke på denne tekst.
OBS   Gør dig dine egne tanker om seriøsiteten.

Kan jeg få monteret “medbragte reservedele” hos JAU2 ?   Klik   her   og få svar på hvorfor udgangspunktet er et nej