Vinterdæk og sommerhjul – hvad har jeg brug for ?

Hjulskift. Har jeg brug for at skifte til vinterdæk ? ( med “undertitlen” : “Skal jeg anskaffe et ekstra sæt hjul til min bil ?” )

“Husets dæk” – LandSail, her vist i en sommerudgave.

Hjulskift ?Det er helt klart det optimale at have 2 sæt hjul til sin bil – 1 sæt monteret med sommerdæk som er optimeret til kørsel i den varme tid, hvilket vil sige perioden med en temperatur over 7 grader C , og et andet sæt monteret med vinterdæk som er optimeret til den kolde tid, hvor temperaturen er under de nævnte 7 grader C.

Ovennævnte skal naturligvis vurderes i forhold til dit kørselsbehov, hvor det er behovet for kørsel på de forholdsvis få ( eller ingen ) dage hvor der er sne og eller is på vejene som er udslagsgivende for din beslutning.

Har du brug for at kunne køre ( næsten ) uanset vejforhold, og  ønsker du “kun” at have ét sæt hjul til din bil, vil jeg klart anbefale at du monterer disse med vinterdæk. Et alternativ er køb og montering af helårsdæk, men da helårsdæk er mærket som vinterdæk med M + S ( mud and snow ( mudder og sne )) samt ( måske ) et snefnug, kan du lige så vel vælge ét af de mange gode vinterdæk der er på markedet.

Naturligvis har du også hørt de mange “skrækhistorier” om hvor farligt det er at køre med et dæk til den “forkerte sæson”. Brugen af et sommerdæk på en sne- / isglat vej behøver ingen kommentar, men igen : “Hvad er kørselsbehovet ?”. “Kan jeg blive hjemme indtil “man kan se vejen ?”

Kørsel med et vinterdæk om sommeren giver straks anledning til flere forskellige synspunkter, da det er klart at temperaturen er for høj til brugen af vinterdæk, og et større dækslid er uundgåeligt, men igen : “Hvad er kørselsbehovet ?”

At brugen af vinterdæk i sommerhalvåret skulle være direkte farligt, har jeg meget svært ved at se. Længere bremseevne er måske argumentet mod vinterdæk om sommeren, men om sommeren regner det jo også, og på våd vej har vinterdæk “et godt bid” ( har selv prøvet det på “Køreteknisk Anlæg” her i området i forhold til andre deltagere med sommerdæk ).

Vurder ovennævnte argumenter inden du beslutter købet af ekstra hjulsæt. Har du behov for en uddybning – aflæg os et besøg. Har du 2 sæt hjul, tilbyder vi opbevaring af det ekstra sæt til en lav pris.

Har du behov for nye dæk, kan du købe ( næsten ) alle mærker hos os som “en hel pakke” – altså dæk, montering, afbalancering og montering på bil. I tilfælde af problemer har du kun ét sted at henvende dig for at få dette rettet.

Gode dæk til fornuftige priser   kan du læse mere om ved at klikke   her   Vi forhandler ( blandt andet ) LandSail – dæk i en fin kvalitet og med et lavt støjniveau ( helt ned til 66dB for sommerdæk ) til særdeles konkurrencedygtige priser.

Nedenfor er link til en video der viser afrensning af fælge med fælgrens fra Meguiar’s – et produkt som vi forhandler her i butikken. Da produktet er biologisk nedbrydeligt, kan du også benytte produktet på din privatadresse.